Ořechy, máčíme máčíme :)

13. října 2018 v 11:59 | jj |  Klíčení, namáčení
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :).
Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě než vyschnou? Já je v té fázi zbožňuju :).
Tu "chuť" si můžeme připomenout i v době, když už jsou suché... prostým namočením do vody.
Týká se i mandlí a různých semínek :).
A krom chuti se v nich při namočení začnou aktivovat síly žití, nového růstu, díky kterým by z nich vyrostl strom :).
Takže namáčíme, protože získáme ENZYMY, vitamíny, minerály, vstřebatelné a využitelné tuky a bílkoviny...
Shrnutí - čisté ořechy namočíme do čisté vody na 8-36 hodin, vodu vyměňujeme po 6-8 hodinách, aby nám to nezačalo fermentovat :), což v teplém bytě začíná rádo a někdy i dřív :))).
Osobně je konzumuju postupně tak, jak jsou, průběžně si lovím ze skleničky :), vitariáni radí použití do dressingů/omáček, polévek, mléka, salátů, placek...
Dobrou chuť :).




K tématu tady:

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marčélla Marčélla | E-mail | Web | 13. října 2018 v 18:59 | Reagovat

A co takové oříšky s čokoládou. :-D
Já mám vždy období, kdy mi ořechy nechybí. Z toho je období, kdy se jich nemohu nabažit. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama