Frico aneb sýrovo-bramborová placka

6. srpna 2018 v 18:00 | jj, vařil Jardíček |  Bezmasá jídla - VEGAN a VEGETARIAN
Opravdu pochutnáníčko :). Dohledala jsem, že každá vesnice měla svoji placku :), že to jde dělat jen jako sýrové pečené placky... tahle verze s bramborami je taky skvostná :). Původně to vzniklo prý proto, aby se zužitkovaly zbytky sýrů :).


Odřezky kvalitních tvrdých sýrů, nastrouhat na suchou pánev, nechat roztéct, až to vespod udělá křupičku (jako asi myslel Jardíček krustičku), do měkkého nasázíš plátky uvařených brambor, pak to celé otočíš a necháš pár minutek zkrustnout / zkrustičkovat i stranu s bramorama. Je to z tučných sýrů, takže se dělá nasucho...
A k tomu někjakou zeleninku a oběd ze dvou surovin je na světět :).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama