Dýně Hokaido dušená na francouzské hořčici

22. srpna 2018 v 12:00 | jj, vařil Jardíček |  Bezmasá jídla - VEGAN a VEGETARIAN
Vynikající!!!


Na několika lž. olivového oleje cibuli na velké kousky, začít smažit, přidat 2 brambory na kostky, smažit dál, dýni Hokaido na větší kousky, dokud to vše nemá barvu, přidat lžíci hrubozrnné hořčice, nechat rozvonět (klidně dle chuti i různá koření), zalít smetanou nebo aspoň plnotučným mlékem, aby to bylo potopené, dusit cca 15 minut, až tekutina skoro zmizí, osolit. S jogurtem nebo zakysankou dle chuti.
A k tomu byla vynikající ciabatta s rajčaty :).



.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 vev vev | Web | 23. srpna 2018 v 12:11 | Reagovat

Vypadá to dobře. :-)

2 Martina Martina | E-mail | Web | 24. srpna 2018 v 17:50 | Reagovat

Hokkaido mám moc ráda, bohužel ji zatím připravuju jen na dva způsoby - polévka a pečená s bylinkami. Tato úprava ale vypadá parádně! S hořčicí by mě to nikdy nenapadlo, děkuju za nápad, zkusím. :-)

3 Janče Janče | Web | 25. srpna 2018 v 17:41 | Reagovat

Nevypadá to moc lákavě :-( ale chutnat může dobře :-) .

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama