Lasagne s čerstvým špenátem

5. července 2017 v 21:37 | jj, vařil Jardíček |  Bezmasá jídla - VEGAN a VEGETARIAN
Lasagne Jardíček dělá docela často :). A tyhle jsou jedny z nejpříjemnějších :).

V milovaných úterních bedýnkách je možnost přikoupit si čerstvě natrhaný špenát.
Je zcela bezchybný, lahodný, úžasný :).

Recept jednoduchý jako pokaždé...
Bešamel: 2 lžíce hladké mouky na 2 lžících másla, do světlé barvy, do toho 1/2 l studeného mléka, dle chuti okořenit nebo obylinkovat (u nás momentálně bazalka a trochu muškátového oříšku), asi 15 minut pomalinku provářet do hladké husté konzistence. Nakonec v tom rozpustit trochu sýra, ale už neprovářet.
Mezitím podusit hromadu špenátu (s česnekem, trochou soli), podlévat není potřeba, mladý pustí hodně vody. Lze přidat i trošku oliváče. Dusit cca po dobu varu bešamelu.

No a pak už jen vrstvit. Na dno vrstva bešamelu, na to plátky lasagní - tentokrát je Jarda nepředvářel ani nenamáčel, což někdy dělává, vrstva špenátu, lasagne, bešamel, prostě jak libo a kolik máte materiálu. Poslední vrstva jsou lasagne a zalije se bešamelem tak, aby bylo úplně potopeno. Navrch ideálně plátečky mozzarelly. V troubě 30 minut na 180°C, až povrch zhnědne :).





.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama