Babiččina velikonoční nádivka pro vegetariána :)

17. dubna 2017 v 12:00 | jj, vařila babička :) |  Bezmasá jídla - VEGAN a VEGETARIAN
Babička umí samé dobré nádivky. Tento recept objevila teprve nedávno, že prý to je jednodušší než předchozí rodinný velikonoční recept, nemusí se prý extra bokem šlehat sníh - a přitom je prý moc dobrá! :) A vážně je :).
Pro ostatní to je recept s vařeným uzeným - pro mne uzené nahradila orestovanou zeleninou - cibulka, mrkev, petržel, celer. Bylo to hodně do sladka, mrkvička s cibulkou na másle to tak umí - což mi výrazně chutná.
Taky jsem se zapojila - v orig. receptu byla lžíce mladých rostlin. Natrhala jsem košíček kopřiv a medvědího česneku a babička to tam přidala všechno :). Nějak si nedovedu představit "lžíci mladých kopřiv" ve skutečnosti... pokrájené dva listy? :) Popenec a další zelené jsem kvůli ostatním nenechala přidat, mají docela výrazné chutě a mohlo by jim to třeba vadit, tak to tak porůznu přidávám sobě na hotové...


Tak tedy místo 60 dkg vařeného uzeného orestovaná zelenina - cibule, mrkev, petržel, celer, půl litr mléka, 3 vejce, sůl, pepř, špetka nového koření, mladé kopřivy a medvědí česnek, 15 dkg strouhanky, tuk na pekáček.


Do vyšlehaných vajec přidat vše ostatní, řidší těsto na pekáč, péct půl až třičtvrtě hodiny podle trouby.



A k tomu oblíbený jednoduchý salát se zakysankou :). Pošmákli jsme si všichni :).





.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama