Klíčíme a klíčky jíme, protože je na to ten správný čas

9. února 2017 v 23:11 | jj |  Klíčení, namáčení
Opáčko...
Klíčky potřebujeme - teď v zimě zejména, neboť nemáme dostatek čerstvých zdrojů vitamínů, minerálů, stopových prvků, ENZYMŮ...
Takže využijme té nádherné síly, co nám Příroda nabízí...
Poprosíme semínka, poděkujeme jim... a s nimi samosébně i velké Matce Přírodě :).
Tohle zrovínka bylo mungo, adzuki a cizrna...
Přes noc namočit...


Poté proplachovat... u nás doma musíme 3x denně, hodně teď topíme... v čem klíčit, to je celkem jedno... je toho tu popsáno už dost :).

A tu první slitou vodu je dobré použít na zalití pokojovek :).

No a do dalšího dne už se objeví klíčky podle druhu semínka.
Jsem konzerva, klíčím pořád totéž...
Pro začátečníky trvale doporučuju mungo. Klíčí velice dobře a snadno a nemívá žádné problémy.
Cizrna je horší, i hrách - jakmile zapomenete propláchnout - jakmile necháte přemokřené, jakmile necháte uschnout - smrad a kažení :).
Adzuki - těmhle fazolkám to zase trošku dýl trvá... ale jsou úžasné na ledviny. Však se podívejte, jak vypadají :))).
tady je vidět, jak mungo jede...


Jinak klíčky jsou nejsilnější v momentě, kdy klíček je stejně velký jako semínko... No ale i potom se to vše dá :))))).

Síla semínek je tak veliká, že i když namočíte loupanou červenou čočku, objeví se sem tam klíčky :), ale není to tak zřejmé, jako u neloupaných celých semínek :))). Takové "jako". Ale i tak se tím semínka aktivizují a ožívají.



Tak dobrou chuť :).
Jen tak zobat...
Do polévky...
Na brambory...
Do salátu...
Na chleba...







.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama