Hustá polévka/omáčka/guláš z hlívy ústřičné

6. února 2017 v 12:00 | jj, vařil Jardíček |  Bezmasá jídla - VEGAN a VEGETARIAN
Očistěnou hlívu (hodně hlívy) pokrájet na proužky, na rozpálený tuk asi na 5 minut, zalít vývarem a asi 10 minut povařit.
Mezitím vedle na pánvi připravit zlatavou jíšku, přidat do hrnce k hlívě, dobře rozmíchat, dochutit (majoránka, česnek - toho dost, 3 stroužky byly málo, sůl, případně cokoliv dle libosti), ještě 10 minut povařit.
Původně to mělo být i s paprikou, ale nějak se stalo, že doma došla. Ta by se bývala byla přihodila do té jíšky a s ní krátce ještě orestovala pro chuť a nezhořknutí.


Třeba s pečivem jako polévku, nebo druhý den jsem k tomu ještě brambory uvařila jako k husté omáčce (těch hub v tom bylo opravdu hodně).





.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama