Staročeské bochánky s medvědím česnekem

21. března 2016 v 20:45 | jj, vařil Jardíček |  Bezmasá jídla - VEGAN a VEGETARIAN

1/2 kg hladké mouky, 400 ml vlažné vody, kostka droždí (nebo 7 g sušeného), 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 3 lžíce oleje. Smíchat sypké věci, pomalu vmíchat tekuté, 10 minut zpracovávat na pružné těsto, hodinu nechat kynout, zase pár minut zpracovávat - odvzdušňovat, přidat hrst medvědího česneku. Na 16 dílů rozdělit, vytvarovat zprdukuličky, nechat hodinu pod utěrkou vykynout...


Troubu na 220°, potřít bochánky studenou vodou, posypat hrubou solí, 10-15 minut péct (podle trouby).


Ideální je pak horké na talíři roztrhnout a dovnitř dát česnekové máslo - popuštěné máslo smíchat s prolisovaným česnekem, osolit a zas nechat ztuhnout. Juchůůů :).



Dobrou chuť :)

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 fester slintající fester slintající | 22. března 2016 v 21:08 | Reagovat

A náhradu za hladkou mouku?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama