Pohanka - základní příprava, pohanka jako příloha, pohanka s houbami

25. července 2009 v 12:10 | jj |  Bezmasá jídla - VEGAN a VEGETARIAN
pohanka
Pohanku dobře propláchneme a zalijeme vodou (2x tolik vody jak pohanky), necháme asi hodinu nabobtnat a pak krátce povaříme. Když není předem namočená, vaříme asi 20 minut, jinak stačí vařit 5 minut a nechat dojít na teplém místě. A nebo ji jenvečer zalijte vařící vodou - a ráno ji máte připtavenou ke konzumaci.
Pohanku jako přílohu dochutíme osmahnutou cibulkou, solí, nebo Vegetou, česnekem, čerstvými nebo sušenými bylinkami (majoránkou, mátou, bazalkou, petrželovou natí nebo celerovou natí, nebo sušenými kopřivami jemně rozdrobenými nebo na jaře čerstvými (kopřivy mírně podusíme a dochutíme solí nebo Vegetou).
Pohanka s houbami - houby, podušené na cibulce, zamícháme do hotové pohanky. Spolu s nastrouhaným sýrem a kysaným zelím jako přílohou mohou tvořit samostatnou lehkou večeři.
 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Labaro Labaro | 13. února 2011 v 11:19 | Reagovat

No, odborné články uvádějí, že by se pohanka vůbec neměla vařit, aby nedošlo ke zničení zdraví prospěšných látek. Pouze zalít vroucí vodou a pak nechat bobtnat.

2 Jája Jája | Web | 14. února 2011 v 0:45 | Reagovat

[1]: No, i moje zkušenost to říká, příprav pohanky je mnoho :) Však tahle nevařivá verze je tu taky popsána a já si ji tak chystávala na snídani v případě potřeby :)

3 misa misa | 26. listopadu 2011 v 17:17 | Reagovat

diky, i tenhle naazor se mi hodi:)

4 kuku kuku | 14. května 2012 v 20:18 | Reagovat

já to taky tak dělám a je to mňamka :-)  :-D

5 mija mija | 14. května 2012 v 20:19 | Reagovat

fůůůůůůůůůůůůůj :-!  :-!  :-!  :-!  :-x  :-x  :-x  :-x  :-(

6 kuku kuku | 14. května 2012 v 20:20 | Reagovat

[5]: no jak to můžete napsat??, :-?  O_O

7 lucie lucie | 14. května 2012 v 20:23 | Reagovat

zmenšuje to ty moje špeky no, teď jím zdravě :-)  8-)  :-D

8 lila lila | E-mail | 5. května 2013 v 11:48 | Reagovat

[5]:mija asi rada papa ecka, kdyz pohanka nejede :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama