Lahůdkové droždí (starší název TEBI)

22. března 2009 v 22:05 | jj |  Recepty BEZ MASA, jíme, pijeme...
Lahůdkové droždí není určeno ke kynutí, nejedná se o klasické droždí. Jsou to inaktivované kvasnice, v některých případech jsou použité pivovarské kvasnice i se sladovým výtažkem. Používá se k dochucování pokrmů, jako zvýrazňovače chuti nebo vůně do vývarů, polévek, omáček, pomazánek, zeleniny, syrové i tepelně upravované. Prostě ho přisypete do hotového jídla nebo nasypete na namazaný chleba, vmícháte do zeleninového salátu. Používá se na zvýšení biologické hodnoty jídla. Nemá kvasicí účinky ani nenarušují střevní flóru a nezpůsobuje poruchy trávení, což se po konzumaci čerstvých kvasnic - i po jejich upražení - může vyskytnout. Obsahuje velmi kvalitní bílkoviny, vitamíny skupiny B, minerální látky, stopové prvky, nukleotidy, volné aminokyseliny.


8 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.